14 november 2010

An Evening with Cowboy Junkies

R9/1, dat is mijn zitje in schouwburg De Warande. Ik zit slechts op een 10-tal meter van het podium waar straks Cowboy Junkies hun liedjes ten gehoor zullen brengen. Ik heb niemand voor mij; ideaal plekje dus om te genieten van de bluesy en mysterieuze stem en muziek van deze Canadese muziekanten!
Terwijl iedereen rustig z'n plaats opzoekt klinkt er mij door de speakers plots iets bekends in de oren: "I threw it all away" van Dylan! Zeer leuke opwarmer denk ik bij mezelf ;-)

De zaal begint nu stillaan vol te lopen. Ik moet denken aan Morrissey vorig jaar in de Elisabethzaal. Net als vandaag, was het toen vrij rustig in de veel grotere zaal, maar dat veranderde plotseling toen "hij" het podium op kwam. Die soort energie die toen loskwam verwacht ik vanavond echter niet van dit publiek, dat overwegend uit 50-ers bestaat.

Oei, blijkbaar wordt de zaal toch maar voor driekwart gevuld... Is zondagavond dan toch niet de meest ideale avond voor mijn leeftijdsgenoten om naar een concert te gaan? Laat ons hopen dat de Junkies er wat vuur in brengen vanavond...

20:24 Gepost door Luc Van Bogaert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.